Παρασκευή 17 Ιουνίου 2016

Σύγχρονα θέματα

ΘΕΜΑ 1ο


Mικρή μελέτη για την υφισταμένη κατάσταση Ταφής Απορριμάτων στην Αττική από τη δική μου “σκοπιά”..

Είναι δεκαετίες πλέον που ο δήμος-λαός της Φυλής κάνει υπομονή πλάι στη δυσοδία και το ανθυγειινό τοπίο των απορριμέτων Όλης της περιφέρειας.
To θεωρητικό πλαίσιο για τη σωστή διαχείριση των απορριμάτων έχει διαμορφωθεί. Απομένει η εφαρμογή του στην πράξη. Χωρίς κωλυσοεργίες, έμμεσους ελιγμούς για αποφυγή της εφαρμογής του, και εξυπηρέτηση συμφερόντων. Αυτό ελπίζουμε.
Σύμφωνα με το Εθνικό Σχέδιο για τη Διαχείριση των Απορριμάτων (ΕΣΔΑ) :
<<όπου δημιουργούνται απόβλητα, να υφίστανται διαχείριση με τέτοιο τρόπο, ώστε να μειώνονται οι επιπτώσεις στο περιβάλλον και την ανθρώπινη υγεία και παράλληλα να συνεισφέρουν θετικά στην οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη >>
Το Περιφερειακό Σχέδιο για τη Διαχείριση των Απορριμάτων προβλέπει τη σταδιακή μείωση της ταφής απορριμάτων στη Φυλή, μέσω εφαρμογής Τοπικών Σχεδίων για τα Απορρίματα, κάτι που δεν μπορεί να είναι άμεσα εφαρμοστέο. Οπότε, καλοί μου συντοπίτες κάνουμε υπομονή. Εώς πότε; Εώς το 2020 λένε τα χαρτιά εώς την επόμενη χρονιά λένε οι Ιθύνοντες.
Η νυν περιφέριαρχης μας, Δούρου Ρένα, το 2014 έστειλε επιστολή σε όλους τους Δημάρχους http://www.edsna.gr/index.php/info/press-romm-2/436-epistoli-dimarxon γράφοντας μεταξύ άλλων:
Προτεραιότητα πρώτη: το νέο, αποκεντρωμένο σύστημα, που θα εφαρμοστεί σταδιακά, με σταθερά βήματα και συγκεκριμένους στόχους και σαφή χρονικό ορίζοντα, θα βάζει τέλος στα σύμμεικτα και δεν μπορεί να στηρίζεται στη μία και μοναδική εγκατάσταση της Φυλής. Εγκατάσταση που σήμερα λειτουργεί ως ο υποδοχέας του συνόλου των σύμμεικτων και επιμολυσμένων απορριμμάτων της Αττικής αλλά και περιοχών εκτός αυτής… Χρειάζεται η σταδιακή μεταφορά δραστηριοτήτων της ΟΕΔΑ Φυλής ή και των εγκαταστάσεών της καθώς και το οριστικό κλείσιμό της, στο πλαίσιο ενός συγκεκριμένου, αυστηρού χρονοδιαγράμματος.
Προτεραιότητα δεύτερη: είναι απαραίτητη η ακύρωση των διαγωνιστικών διαδικασιών που προωθούνταν από την προηγούμενη διοίκηση για τις 4 μονάδες επεξεργασίας σύμμεικτων με ΣΔΙΤ, με φαραωνικά έργα, εγγυημένες μεγάλες ποσότητες απορριμμάτων. Πρόκειται για επιζήμιους σχεδιασμούς που θα επιβαρύνουν οικονομικά τους πολίτες (μέσω της αύξησης των δημοτικών τελών) και θα υποβαθμίσουν ακόμη περισσότερο, περιβαλλοντικά και κοινωνικά, την περιοχή του Θριασίου.
Προτεραιότητα τρίτη: επιβάλλεται άμεσα η ριζική αναθεώρηση του ΠΕΣΔΑ μέσα από δημόσια, ευρεία διαβούλευση με το σύνολο των δήμων της Αττικής, τους κοινωνικούς φορείς, την επιστημονική κοινότητα, την ΠΟΕ-ΟΤΑ, περιβαλλοντικές οργανώσεις. Η αναθεώρηση του ΠΕΣΔΑ αναδεικνύεται έτσι σε μία κρίσιμης σημασίας διαδικασία καθώς θα αποτυπώσει τα νέα χαρακτηριστικά του νέου μοντέλου διαχείρισης. Ένα μοντέλο όπου καθοριστικός θα είναι ο ρόλος των τοπικών σχεδιασμών, σε επίπεδο δήμων “
μη υποσχόμενη πάντως ότι θα κλείσει η χωματερή της Φυλής.
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
ΘΕΜΑ 2ο

Το τηλέφωνο παραμένει το πιο σύγχρονο μέσον επικοινωνίας.

Αγαπήστε το ξανά!
Είναι το μέσον το οποίο στην εποχή μας μάς βοηθά να επικοινωνούμε ΑΜΕΣΑ, σταράτα
και ΕΥΘΕΩΣ.

Μπορεί κάποιος να πει απευθείας αυτό που θέλει, φτάνει να έχει το θάρρος να το κάνει.
Η ηλεκτρονική επικοινωνία παραμένει φουτουριστική, καθώς ο χρόνος προετοιμασίας της,
και η εμμεσότητα την καθιστούν απόμακρη.
Τηλεφωνήστε. όσο σάς επιτρέπει η τσέπη σας. Γίνεστε πιο ζωντανοί πιο άμεσοι, και μπορρείτε να επιτάσσετε και να υποβάλετε σωστότερα αυτό που επιθυμείτε!

ΘΕΜΑ 3ο

Περί ερωτικών σχέσεων & επικινδυνότητας αυτών

Είναι επικίνδυνος ο έρωτας; Μπορεί να οδηγήσει στην Αυτοκτονία; Σαφώς ναι. Τον έρωτα μπορεί να χρησιμοποιήσει κάποιος για να ελέγχει, παρακολουθεί ή και σκοτώσει ακόμη τον άλλον με συνειδητοποιημένα κακόβουλα κίνητρα. Πρέπει λοιπόν να τον προσέχουμε, να μην του δίνουμε υπερβολικά πολύ τροφή. . . Ακόμη ακόμη δεν γνωρίζουμε πότε θα ευνοήσει η Αφροδίτη να πάρει βέλος από τη Φαρέτρα, ούτε τί είδους ΒΕΛΟΣ είναι, λεπτό ανάερο ή χοντρό και μυτερό!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου